Közösségi szolgáltatások


Komatál Program

https://komatalprogram.hu/


A szakkör

https://aszakkor.hu/


Gasztrobusz

Hagyomány négy keréken

A gasztronómia, a helyi hagyományos ízvilág innovatív népszerűsítése, a lokális értékek és közösségek újszerű bemutatása hívta életre a Nemzeti Művelődési Intézet tavasszal debütáló Gasztrobuszát.

A Gasztrobusz az eseményeken a tájegységi jellegzetes ételeket kínálja, minden esetben helyi alapanyagokat használnak, így frissen készülhetnek el az ínyencségek. A finomságokat Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnöke helyi segítőkkel a térségre jellemző receptek alapján készíti el.

A nap eseményeit a Kossuth Rádió az Országjáró c. szombati magazinműsorában élőben közvetíti.

A kulináris élmények mellett a programot a környező települések fellépőinek műsora is gazdagítja. A gyermekek és a lelkes felnőttek érdekes, kreatív Hungarikum játékokon és kvízen keresztül ismerkedhetnek meg egy-egy megye sokszínű értékeivel.

Jöjjön! Játsszon! Vegyen részt felhívásunkon!

Gyűjtsön matricákat, és értékes ajándékokat nyerhet!

  • Ha négy eseményre látogat, két bögrével ajándékozzuk meg!
  • Ha hat eseményre, akkor átveheti az Értékekre hangolódva társasjátékot, mely az egész család számára kikapcsolódást jelent.
  • Ha nyolc esemény matricáit begyűjti, egy értékes népművészeti tárggyal, egy komatállal ajándékozzuk meg!

A pontgyűjtő lapok leadásával minden vendégünk részt vesz az év végi sorsoláson, amelyen egy lakiteleki, a Hungarikum Ligetben eltölthető négyfős családi wellness-hétvégét sorsolunk ki, valamint nyertes egyéni, a kulisszák mögé is betekintő vezetéssel tekintheti meg a Nemzeti Művelődési Intézet székházát.

Figyelje Facebook-oldalunkat, hogy megtudja, hová utazik az elkövetkező héten a Gasztrobusz!

A Gasztrobusz-szolgáltatást a települési önkormányzatok kedvezményes áron igényelhetik értéknépszerűsítő rendezvényeikre, melyről bővebb tájékoztatást a titkarsag@nmi.hu e-mail címen lehet kérni.

Gasztrobusz

SM@PPRA fel!

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Cím: Nemzeti Művelődési Intézet
Telefon: +36 87 446 250
Telefax: +36 87 799 102
E-mail: info@smapp.hu

Ügyfélfogadás rendje:
Hétfő: 8-12 és 13-15 óra
Szerda: 8-12 és 13-15 óra
Péntek: 8-12 óra

Nemzeti Művelődési Intézet