Térj vissza!

Térj vissza!
 

Akár személyesen, akár virtuálisan tekintetted meg a Nemzeti Művelődési Intézet székházát, mindenképpen azt ajánljuk, térj vissza és barangold be a környéket, mely számos látnivalót és kikapcsolódási lehetőséget tartogat még.
 

Hol vagyunk?

Lakitelek nagyközség a Duna-Tisza közén Bács-Kiskun megyében, a Tiszakécskei járásban, Kecskeméttől és Kiskunfélegyházától egyenlő távolságban a Homokhátság és a Tisza-völgy találkozásánál fekszik. A települést Budapesttől 120, Kecskeméttől 27 kilométer választja el, a Tiszától mindössze 3 kilométerre található.

Látnivalók a településen

 

  • Római katolikus plébánia
  • Református templom
  • Népfőiskola – Hungarikum Liget
  • Tősfürdő – Lakiteleki Termálfürdő
  • Kiskunsági Nemzeti Park része: Tőserdő
  • Tőserdő kastély
  • a Nemzeti Művelődési Intézet székháza
 

Népfőiskola - Hungarikum Liget

Huszonöt hektáros területen épül a Lakiteleki Népfőiskola területén található Hungarikum Liget, amelynek már most számos elemét átadták és nyitva áll a nagyközönség előtt. Elkészült már a Kincsem fogadó, a Kincsem Lovarda, a Borkatedrális, valamint a Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő. A lovardát a Nimród Szabadidő- és Tájpark veszi körül, ahol többek között egy zenepavilon is épült. A parkban egy olyan tanösvényt is kialakítottak, amely az Alföldre jellemző állat- és növényvilágot mutatja be. A park különlegessége a footgolf-pálya, amely Európában is egyedülálló.

Honlap: https://nepfolakitelek.hu

Tőserdő

Lakitelek szerves része a turisztikai szempontból kiemelkedő Tőserdő. A fürdő a gyógyulni vágyókat, míg a Holt-Tisza a pihenni, kirándulni szándékozókat várja. A Holt-Tisza mintegy 7 kilométer hosszú, a múlt században végrehajtott folyószabályozással alakult ki. Ebben a csendes, növényekkel és állatokkal gazdagon tarkított környezetben helyezkedik el a Kiskunsági Nemzeti Park területe, melynek egységei közül talán ez, a legkisebb a leggazdagabb tájképi szépségekben.
 

Tősfürdő

A fürdő 4 hektáros, parkosított, ligetes területen helyezkedik el. A fürdőt tápláló termálvizet egy 1970-es fúrás alkalmával találták ivóvíz helyett. A kút 1050 méter mély, hozama 1000 liter/perc, a víz hőmérséklete 42 °C. A víz alkáli hidrogénkarbonátos, melyet vegetatív idegrendszeri panaszok és mozgásszervi megbetegedések kezelésére, illetve baleseti rehabilitációra javasolnak. A fürdő nyitvatartása szezonális.
 

Kalandpark

A természet szépségei közül kihagyhatatlan a község turisztikai központja, a Tőserdő, mely csodálatosan gazdag növény és állatvilágával, túraútvonalaival, a Holt-Tiszával és a Kiskunsági Nemzeti Park egyik legszebb egységével ajándékozza meg a látogatót. Itt található többek között a Tősfürdő, a Kalandpark és Csónakkölcsönző, illetve a szabadstrand. A Tőserdő tökéletes helyszíne a túráknak, csapatépítő tréningeknek, iskolai kirándulásoknak, családi és baráti találkozóknak, esküvőknek, nyaralásoknak.

Lakitelek nagyközség honlapja: https://lakitelek.hu
 

Szálláslehetőségek a településen
 

Hotel Club Tisza*** Lakitelek, Felsőalpár 3. +36 76 549 050
Kincsem Fogadó Lakitelek, Felsőalpár 3. +36 76 549 050
Részletek: https://nepfolakitelek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=58&Itemid=263
 
Autóskemping Lakitelek, Zalán u. 1. +36 70 450 8742
Biokert Kemping Lakitelek, Zalán u. 6. +36 76 449 467
Fenyő Panzió Lakitelek, Zalán u. 5. +36 76 449 481
Napsugár Pihenőházak Lakitelek, Tőserdő Napsugár u. 5. +36 30 206 2458
 
Kontyvirág Erdei Iskola Lakitelek, Szikra 65/A. +36 30 475 9655
Tőserdő Kastély Üdülő Lakitelek, Szikra u. 65. +36 76 510 427
Tőspihenő Kft. Lakitelek, Katica u. 1. 30/2 -

SM@PPRA fel!

Töltse le ingyenes mobilappunkat és értesüljön időben mindenről! Megtalálható minden olyan információ, ami elsősorban a helyi lakosoknak szól és ezeket mind egy kattintással el tudja érni telefonon, vagy tud útvonalat tervezni az applikációval.

Cím: Nemzeti Művelődési Intézet
Telefon: +36 87 446 250
Telefax: +36 87 799 102
E-mail: info@smapp.hu

Ügyfélfogadás rendje:
Hétfő: 8-12 és 13-15 óra
Szerda: 8-12 és 13-15 óra
Péntek: 8-12 óra

Nemzeti Művelődési Intézet